Een materiaalcontainer, de beste vriend van een opgeruimd huis!

Iedereen houdt toch van een opgeruimd huis? Maar het opruimen zelf, daar moeten de meeste mensen zin in maken. Kan het makkelijker? Met de tips van opruimcoach Annelies Mentink wordt iedereen een goede opruimer. Met het kopen van een materiaalcontainer heeft u de 1ste stap richting een opgeruimd huis gezet.

Spullen houden, spullen verplaatsen en spullen wegdoen

Een van de tips van Annelies is “werk met bakken of dozen”. Wij gebruiken graag de overtreffende trap: werk met een materiaalcontainer. Haal de ruimte of de kast die je gaat opruimen helemaal leeg, zet deze spullen in je materiaalcontainer. Iedere zijde van de container heeft een ander doel. Maak een zijde voor de spullen die je wilt houden, spullen die niet op de juiste plek in huis staan en spullen die weg kunnen. Pas als de opgeruimde ruimte ingericht is met de spullen die mogen blijven, zet je de spullen die niet op de juiste plek stonden terug.

Zelfs op Netflix kijken we naar opruimen, hoe hip is dat!

Wat als Marie Kondo, de Japanse opruimgoeroe met een eigen opruimserie op Netflix, kennis zou maken met onze materiaalcontainer? Ze zou een boek kunnen schrijven over hoeveel spullen je daarin kan opruimen! Heb jij ook zoveel spullen als de Amerikaanse figuranten in de serie Tidying Up With Marie Kondo? Neem de tips van Marie Kondo dan serieus, ruim je huis op en sla je spullen op in een materiaalcontainer van SnelbouwContainer.nl.

Opgeruimd staat netjes, maar het is meer dan dat
In de blog van Julie Stewart,“Waarom een opgeruimd huis kan helpen tegen stress”wordt het opruimen van het huis vergeleken met het effect van meditatie. Een opgeruimd huis zorgt ervoor dat andere problemen even kunnen worden vergeten. Deze beweringen worden gedaan naar aanleiding van het onderzoek dat Darby Saxbe, assistent-professor psychologie op de Universiteit van Zuid-Californië, deed.

Welke materiaalcontainer past bij mij?

De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen: “hoeveel spullen wil ik uit mijn huis, maar niet wegdoen?”. Zodra je dat in kaart hebt gebracht kun je de verschillende containers gaan vergelijken. Ga je voor een kleurtje, het meest verkochte model of koop je een container met dubbele deur? Er is altijd een materiaalcontainer die bij je past. Je kunt een container kopen zoals jij dat wilt want door de vele opties stel je ‘m min of meer zelf samen!

Bekijk ons assortiment aan materiaalcontainers hierClose